27 márc
2018

Hirdetések 2018. március 25. Virágvasárnap

A nagyheti szertartások és gyóntatás rendje megtalálható plakátjainkon.

Nagycsütörtökön a szentmise az utolsó vacsora emlékére lábmosással, két szín alatti áldoztatással és oltárfosztással este 6 órakor kezdődik. A templomban utána este 9-ig virrasztás lesz.

Nagypénteken gyóntatás lesz a templomban reggel 8 órától. A keresztút a Kálvárián 3 órakor, a szertartások a templomban pedig este 6 órakor kezdődnek a passióval és a kereszthódolattal. Utána a sötét zsolozsmát imádkozzuk Jeremiás siralmaival. Nagypéntek szigorú böjti nap: a hústilalom mellett, csak egyszer lakhatunk jól, és még kétszer vehetünk magunkhoz ételt. Ajánljuk mindenkinek az Isteni Irgalmasság kilenced végzését, amely ezen a napon kezdendő. A hátsó térdeplőn találunk hozzá segédanyagot.

Nagyszombaton a templom reggel 8 órától lesz nyitva, egész nap lehetőség van szent sír látogatásra.

A feltámadási szertartás este 8 órakor kezdődik.

Húsvétvasárnap nem lesz ovismise. Ételszentelés minden szentmise végén lesz.

Húsvéthétfőn csak reggel 8 órakor lesz szentmise.

 

A férficsoport következő találkozása lesz nagyhétfőn este 8 órától a hittanteremben.

Az induló házascsoportba még várjuk a jelentkezőket!

Tavaszi plébániai zarándoklatunk Kalocsára indul április 28-án. A költsége 5 000 Ft. Jelentkezni a sekrestyében lehet az útköltség befizetésével.

A plébániai hittantáborba Balatonszemesre is lehet még jelentkezni a sekrestyében.

Itt az adóbevallások határideje. Ne feledkezzünk el nyilatkozni az adó egy százalékokról akkor sem, ha bevallásunkat az adóhivatal készíti el, vagy a családi adókedvezmény miatt 0 forintra jön ki a fizetendő adó. Ajánljuk az első egy százalékot a Katolikus Egyház javára (technikai száma 0011). Ebből tartjuk fenn az egyházmegyei központokat, és ebből zajlanak egyházunk legfontosabb beruházásai. Ha tehetjük, a második egy százalékot ajánljuk plébániánk alapítványának (adószáma megtalálható a Lipót lapokban és honlapunkon). A felajánlott összeggel műemlék épületeink karbantartásához járulunk hozzá, így a plébániai költségvetésben több jut a közösségépítésre.

Megjelent a Lipót lapok, elvihető a hátsó térdeplőről. Ajánljuk a Szív újság márciusi számát az újságos pulton. Áprilisi Adoremus kapható a sekrestyében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük