19 máj
2019

Tavaszi portya 2019

Idén tavasszal, Húsvét előtti hétvégén voltunk portyázni, méghozzá a Nagykovácsi erdeiben rejlő Strilich Pál cserkészparkban.

Ide már jöttek kiscserkészek is, bár az idő sokszor hasonlított őszi portyára. Ez főleg annak volt köszönhető, hogy sikerült kifogni a hónap leghidegebb hétvégéjét, nem beszélve, hogy félig tradicionális jurtákban aludt a csapat. Esőt ígértek az elején, izgultak is a szervezők, aztán a portya közeledtével enyhültek a jövendölések.

Ha a szigorú statisztikákat nézzük, a 903-as Cserkészcsapat fele jött el, 43 fiatal és fiatalos egyed, egészen kiegyenlítetten, korosztályok szerint. Régen volt ennyi kiscserkész tavasszal, kicsit rájuk is volt kihegyezve a program, kezdve a tábortűzzel, játékidőkkel, kirándulással a közeli vadasparkba. Persze nem csak nekik találták ki a portyát. A cserkész és kósza korosztály számára kissé nyugisabb programmal álltunk elő. Volt benne sok kötetlenség, lehetőség beszélgetésekre, sportokra, játékokra.

Az a helyzet, hogy bár friss fiatalság kezébe került a felelősség, igazán pazar hétvégén voltunk túl, ami alig hagyott kívánnivalót maga után. De hiszen izgalmak nélkül sem lenne ugyanaz.

Szívesen jövünk vissza a Strilich-be, hiszen itt érezhetjük igazán ősi cserkészszellemünket, a briton jurtákban. 🙂 Esetleg valamivel jobb időt kívánhatnánk, de nincs ok panaszra, hiszen csak akkor kezdett esni, mikor felszálltunk a hazafelé induló buszra!

  1. Keve