25 okt
2018

Őszi zarándokutunk élményei, emlékei

Egyházközségünk tervezett zarándokútja három napos volt. 21-én Fertőszentmiklós-Szerédre, Röjtökmuzsajra, Sopronhorpácsra, majd Gencsapáti-Szentkút búcsújáró helyekre látogattunk el. Minden kegyhelyen vártak és kimondhatatlan szeretettel fogadtak bennünket!

A 40 fős csoportunkból senkit se kellett imádságra, éneklésre biztatni!

Szálláshelyünk Kőszegen a Verbita rendház kétágyas egyszerű, tiszta, jól fűtött szobáiban  volt. A napi kétszeri, tartalmas, ízletes vendéglátás fokozta a jó közérzetünket.

A ház kápolnájában minden nap volt Zoli atya által celebrált „fakultatív” szentmise, ahol fiataljaink és mi 60+osok majdnem teljes létszámban vettünk részt.

A vacsora utáni beszélgetések biztosították zarándok társaink jobb megismerését.

Kőszeg templomainak megcsodálása után Orsolya-vásáron mentünk keresztül, ahol tanulmányoztuk a környék kézműves termékeit.

Szombathelyen a Püspöki Palotában idegenvezető tartalmas, részletes előadással bővítette ismereteinket!

A Székesegyház megcsodálása után előadást hallgattunk Szent Márton püspök életéről és Brenner János vértanúságáról.

Az időjárás kegyes volt hozzánk, lehetővé tette a védett pincesor meglátogatását. Először a Cáki pincesor műemlék épületeit néztük meg. Az utolsó épület előtt borok, kávék, frissen sütött gesztenyék, kemencében sütött langallókkal kirakott asztalok vártak bennünket. A falu szorgalmas önkéntesei biztosították az ellátásunkat és a jó hangulat megalapozását! A jókedv, a nevetés, az egymás ugratása felejthetetlen emlék marad!

Az utolsó rózsafüzért a Jáki templom padjaiban mondtuk el.

A Csempeszkopácsi románkori templomban énekeltünk és onnan tovább indultunk Sárvárra.

A csodálatos három nap programjának szervezésért, a tartalmas ismeret-halmazért, a sok szép versért, a mindannyiunknak nyújtott figyelmességért köszönetet mondunk Garbóci  László helytörténésznek aki időt, fáradtságot nem kímélve átélésben gazdag zarándok élményt biztosított számunkra!

Ané Vera