24 ápr
2018

Megújult a honlap

Több hónapnyi tervezés, egyeztetés és munka előzte meg az új honlapunk átadását. A cél az volt, hogy egy modernebb külsőt kapjon az oldal, illetve hogy a tartalmak szerkesztése webes felületen, programozói tudás nélkül is lehetővé váljon.

A tervezéskor először azt kellett megvizsgálnunk, hogy kinek készítjük a weboldalt? Ha az egyházközség híveinek, akkor a nekik szóló aktuális tartalmakat kell előtérbe helyezni, ha azonban a plébániát még nem ismerő látogatóknak, sokkal inkább a templom bemutatására kell helyezni a hangsúlyt. Végül kompromisszumos megoldás született: nagy szerepet kapott a fejléckép, amely a templomot mutatja be, de szintén azonnal látható helyre tettük az aktuális miserendet, az aktualitások pedig rögtön alatta megtalálhatóak. Olyan kezdőoldalt terveztünk, amelyen minden tartalomból található egy kis ízelítő: az aktualitások alatt a szakrális helyeinkről és történetünkről szóló rövidített leírásokat olvashatnak a látogatók, de szintén megtalálhatóak itt a gyóntatási rend, a hittanok időpontjai, az egyházközségben működő közösségek listája, és az elérhetőségeink is.

A cikk írásakor a honlap már készen van, mindössze a szolgáltatóváltással kapcsolatos adminisztrációs teendők választanak el minket a tényleges élesítéstől.

A sok munka ellenére biztos vagyok benne, hogy nem sikerült megtalálnunk és kijavítanunk minden kezdeti hibát, így mindenkit bátorítok rá, hogy ha ilyet találna, jelezze felénk a honlap@szentlipot.hu email címen.