31 jan
2019

MÁR NAGYON VÁRJUK!

Abban a reményben, hogy rövidesen valóban konkrétumokról, az óvoda megvalósítására vonatkozó pályázati eredményről és annak alapján az építés- beiskolázás üteméről is be tudunk számolni, rövid tájékoztatást adunk a közelmúltban megtartott kert- és belsőépítészeti, berendezési tervegyeztetésünkről, melyet meghívott szakértők (óvodavezetők) bevonásával tartottunk meg.

Egy óvoda esetében a kertépítészetnek nem a változatos virág- és növénytelepítés az elsődleges célja, hanem az udvarok kreatív és balesetmentes játékokkal való betelepítése, a körülmények és az égtájak figyelembe vételével, a természetes árnyékolás biztosítása. Az öt csoportszobát, önálló torna teret tartalmazó óvodánk 125-135 gyermek befogadására lesz képes. A kertterv, a terület többszintes adottságait kihasználva, egymástól részben elválasztva, az eltérő korosztályok- illetve fejlesztő csoport igényeinek megfelelően, korszerű udvari játékok telepítését tartalmazza.

A belsőépítészet, a kiszolgáló terek esztétikus és praktikus berendezésén túl, az egységes megjelenés mellett, mindenekelőtt a csoportszobák kialakítását kezeli prioritásként. Nem kis gond a tervező számára, hogy a csoportszobáknak három funkciót, foglalkozások, étkezés, alvás kell kiszolgálniuk. A berendezési tárgyak szinte kivétel nélkül természetes anyagokból tervezettek, az eltérő funkciókhoz eltérő padlóburkolatok kerülnek alkalmazásra. Minden csoportszobában épül lépcsővel megközelíthető galéria, hangulatos, eltérő homlokzati megjelenéssel, alatta izgalmas búvó terek, rakodók kialakításával, ahol a tér lehetővé teszi csúszda-, sőt egy-két helyen mászófal beépítésével. Minden szobában biztosított a kör formában lefolytatható csoportfoglalkozás, közös és együttes imatér kialakítása.

Köszönet szakértőinknek és tervezőinknek számtalan nagyszerű ötletükért, javaslatukért. Bizton állíthatjuk, hogy megvalósulásuk esetén, óvodánk lesz kerületünk legizgalmasabb, legszebb és legkorszerűbb gyermekintézménye. Imádkozzunk mindnyájan, hogy hosszú vajúdás után sikeresen megépüljön, családjaink, gyermekeink őszinte örömére.

M.E.