15 jún
2018

Jézussal a szünetben is

A jövő héttől kezdve felére csökken a vasárnapi szentmiséink száma. Ilyenkor ugyanis jóval kevesebben vagyunk a szentmiséken itt, Budafokon. Csak remélni tudom, hogy mindez azt jelenti, hogy a kedves hívek nyaralnak, és a nyaralóhelyükön járnak szentmisére. Mára már interneten minden település miserendje fellelhető. Hogy a Jézussal való kapcsolatunk ne szüneteljen, ajánlom a www.miserend.hu oldalt, ahol az ország összes templomának összes szentmiséje megtalálható. Így minden vasárnap eleget tudunk tenni miselátogatási kötelezettségünknek.
De ugyanígy, hogy alkalmunk legyen szentségimádáson való részvételre, egy kicsit elcsendesülni, a szentségimádások időpontjai is fellelhetők az interneten egy országos adatbázisban a www.szentsegimadas.hu oldalon. Ajánlom mindenkinek, hogy a nyáron is éljünk ezekkel a lehetőségekkel.

Ha szeretnénk a szentmiséken kívül is elolvasni a misék szövegeit, ezt szintén megtehetjük. Erre szolgál a www.igenaptár.katolikus.hu oldal. Az adott nap szentjeiről pedig tájékozódhatunk a www.katolikus.hu/szentek/ oldalon, ahol bőséges életrajzot is találunk róluk.

Azoknak, akik szeretnének egy rövid időre elcsendesedni, az életüket Jézus szemével nézni, ajánlom a www.examen.jezsuita.hu oldalt.

A nyári szünetre mindenkinek jó pihenést, feltöltődést kívánok! Kívánom, hogy ez az időszak az Isten-kapcsolatunkban ne szünetet jelentsen, hanem megerősödést!

Zoli atya