3 márc
2019

Hirdetések 2019. március 3. Évközi 8. vasárnap

Március hatodikával, hamvazószerdával a héten megkezdődik a nagyböjt. A hamvazás szertartását, mivel ez a böjt kezdetének a szertartása, csak a nagyböjt első napján, azaz hamvazószerdán végezzük, kifejezve ezzel azt, hogy Jézust követve mi is negyven napon keresztül akarunk böjtölni. A következő vasárnap már nem lesz lehetőség hamvazkodásra. Hogy mindenki eljuthasson szentmisére, reggel 7-kor és este 7-kor lesz szentmise és hamvazás templomunkban. A 6 órai szentmise elmarad.

Nagyböjtben az egyéni vállalásaink mellett közös böjtöt is tartunk. Péntekenként 14 éves kortól kezdve nem eszünk húst, valamint hamvazószerdán és nagypénteken a hústilalom mellett csak egyszer étkezünk, és emellett még kétszer vehetünk magunkhoz élelmet. A régiek ezt úgy mondták, hogy egyszer lakhatunk jól, és még kétszer ehetünk valami keveset. Ezek a szabályok nem vonatkoznak idősekre és betegekre, valamint a hústilalom a menzán étkezőkre, ha ezt valamilyen jócselekedettel vagy más lemondással helyettesítik.

Nagyböjtben a keresztutak péntekenként este fél 6-kor kezdődnek. Az elsőt a Képviselőtestület tagjai vezetik.

Szombaton lesz Kálváriától Kálváriáig espereskerületi gyalogos zarándoklatunk. Találkozó 9 órakor a Péter-Pál kápolnánál. A Tétényi Kálváriához dél körül érünk. Bíztatunk mindenkit az imádságos részvételre!

Továbbra is kérjük, hogy őrizzük meg a szentély „szent” jellegét, ezért a sekrestyébe ne a szentélyen keresztül járjunk be, hanem kívülről. A gyerekek misenaplóikba a szentmisék után a szentély előtt álló ministránstól kapnak pecsétet.

Plébániánk hittantábora július 1. és 6. között lesz Balatonszemesen. A tábor költsége 20 000 Ft. Jelentkezni a sekrestyében lehet 5 000 Ft előleg befizetésével.