24 márc
2019

Hirdetések 2019. március 24. Nagyböjt 3. vasárnapja

A Férficsoport következő találkozása holnap, március 18-én, hétfőn este 8-kor lesz.

Nagyböjtben a keresztutak péntekenként este fél 6-kor kezdődnek. Pénteken Sík Sándor megzenésített keresztútját járjuk a Budafoki OMG vezetésével.

Először kerül megrendezésre plébániánkon a plébániai társasjáték-délután, amelyre 9-től 99 éves korig várjuk a résztvevőket a cserkészotthonba. Rengetegféle társasjátékkal várnak a játékmesterek mindenkit szombaton délután 2 órakor. Bíztatunk mindenkit erre a közösségi kikapcsolódásra.

Óraállítás lesz a jövő hétvégén. Az órákat szombatról vasárnapra virradóra egy órával előre kell tekerni. Tehát ha jövő vasárnap azt vesszük észre, hogy a mise már a végéhez közeledik, amikor ideértünk, akkor ne csodálkozzunk, nem a mise kezdődött előbb, hanem az óránk jár rosszul.

A betegek kenete kiosztása március 31-én a fél 10-es szentmisében lesz. Azok vehetik fel, akik idősek vagy tartós betegségben szenvednek, és előzetesen jelentkeztek a sekrestyében, és az ott kapott papírt magukkal hozzák.

Április első hete lesz plébániánkon a nagyböjti készületünk csúcspontja. Mindenkinek ajánljuk a lelki megújulást segítő programjainkat. Április 3-án szerdán a LelkEst-et, amely az esti 6 órai szentmisével veszi kezdetét. A Szent András Evangelizációs Iskola és az Új Jeruzsálem Közösség vezetői segítenek az elmélyülésben, a zenei szolgálatot Csiszér László biztosítja. A péntek esti keresztúton, valamint a szombat és vasárnap esti szentmiséken lesz plébániánk triduuma, amelyet Várnai Jakab ferences atya, A Sapientia főiskola rektora tart.

Továbbra is kérjük, hogy őrizzük meg a szentély „szent” jellegét, ezért a sekrestyébe ne a szentélyen keresztül járjunk be, hanem kívülről. A gyerekek misenaplóikba a szentmisék után a szentély előtt álló ministránstól kapnak pecsétet.

Plébániánk hittantábora július 1. és 6. között lesz Balatonszemesen. A tábor költsége 20 000 Ft. Jelentkezni a sekrestyében lehet 5 000 Ft előleg befizetésével. Van még néhány hely.

Ne felejtsünk el nyilatkozni adónk 1+1 %-áról! Ha a munkáltatónk vagy az adóhivatal készíti bevallásunkat, akkor is adjuk le nyilatkozatunkat, valamint akkor is, ha a családi és más kedvezmények miatt személyi jövedelemadónk 0 forintra jön ki. Ajánljuk adónk első 1 %-át a Katolikus Egyháznak, technikai száma 0011, a második 1 %-ot pedig plébániánk alapítványának, az adószáma megtalálható honlapunkon az adományok fülnél. Ezekből az összegekből plébániánk műemlék épületeit, tárgyait újítjuk meg. A tavalyi évben ez tette lehetővé a Péter-Pál kápolna belső festését, a templomtorony felújítását, valamint két régi szobor felújítását. Azt idei évben az 1 %-okból a villámhárítók megújítását, egy 18. századi feszület restaurálását, valamint a Péter-Pál kápolna szúette padjainak javítását tervezzük. Köszönjük.