3 febr
2019

Hirdetések 2019. február 3. Évközi 4. vasárnap

Köszönöm mindenkinek, aki segédkezett tegnap a templom takarításában és a karácsonyfák lebontásában! A gyerekek a maguk által készített karácsonyfadíszeket elvihetik a karácsonyfa helyéről a következő két hétben.

Ma van Szent Balázs ünnepe. A vasárnapi szentmisék végén Balázs-áldásban lehet részesülni. Kérjük a testvéreket, hogy a kifeszített stóla mögé álljanak, egyszerre 8-10 ember.

Templomunk éves szentségimádási napja, február 20-án szerdán lesz. Szentségőrzésre lehet jelentkezni a sekrestyében.

Ha valaki még házszentelést szeretne, jelezze ezt a sekrestyében!

Itt azt iskolai felvételi időszak. Ajánlást honlapunkon keresztül lehet kérni. Ne hagyjuk az utolsó pillanatra!

Itt az adóbevallások ideje. Ne felejtsünk el nyilatkozni adónk 1+1 %-áról! Ha a munkáltatónk vagy az adóhivatal készíti bevallásunkat, akkor is adjuk le nyilatkozatunkat, valamint akkor is, ha a családi és más kedvezmények miatt személyi jövedelemadónk 0 forintra jön ki. Ajánljuk adónk első 1 %-át a Katolikus Egyháznak, technikai száma 0011, a második 1 %-ot pedig plébániánk alapítványának, az adószáma megtalálható honlapunkon az adományok fülnél. Ezekből az összegekből plébániánk műemlék épületeit, tárgyait újítjuk meg. A tavalyi évben ez tette lehetővé a Péter-Pál kápolna belső festését, a templomtorony felújítását, valamint két régi szobor felújítását. Azt idei évben az 1 %-okból a villámhárítók megújítását, egy 18. századi feszület restaurálását, valamint a Péter-Pál kápolna szúette padjainak javítását tervezzük. Köszönjük.

Továbbra is kérjük, hogy őrizzük meg a szentély „szent” jellegét, ezért a sekrestyébe ne a szentélyen keresztül járjunk be, hanem kívülről. A gyerekek misenaplóikba a szentmisék után a szentély előtt álló ministránstól kapnak pecsétet.

Szentmisét íratni a plébánia irodájában, valamint vasárnapokon a sekrestyében lehet.