10 febr
2019

Hirdetések 2019. február 10. Évközi 5. vasárnap

Holnap lesz a Lourdes-i Szűzanya ünnepe. Ez a betegek világnapja. Foglaljuk őket imáinkba!

A házascsoport következő találkozása hétfőn este fél 8-kor lesz a plébánia hittantermében.

Templomunk éves szentségimádási napja, február 20-án szerdán lesz. Szentségőrzésre lehet jelentkezni a sekrestyében.

A Nyugdíjasklub következő találkozása február 21-én csütörtökön délután 2 órakor lesz a plébánia hittantermében. dr. Szamos Jenő fog előadni az élet eredetéről, az evolúciós elméletről másként.

Itt azt iskolai felvételi időszak. Ajánlást honlapunkon keresztül lehet kérni. Ne hagyjuk az utolsó pillanatra!

Itt az adóbevallások ideje. Ne felejtsünk el nyilatkozni adónk 1+1 %-áról! Ha a munkáltatónk vagy az adóhivatal készíti bevallásunkat, akkor is adjuk le nyilatkozatunkat, valamint akkor is, ha a családi és más kedvezmények miatt személyi jövedelemadónk 0 forintra jön ki. Ajánljuk adónk első 1 %-át a Katolikus Egyháznak, technikai száma 0011, a második 1 %-ot pedig plébániánk alapítványának, az adószáma megtalálható honlapunkon az adományok fülnél. Ezekből az összegekből plébániánk műemlék épületeit, tárgyait újítjuk meg. A tavalyi évben ez tette lehetővé a Péter-Pál kápolna belső festését, a templomtorony felújítását, valamint két régi szobor felújítását. Azt idei évben az 1 %-okból a villámhárítók megújítását, egy 18. századi feszület restaurálását, valamint a Péter-Pál kápolna szúette padjainak javítását tervezzük. Köszönjük.

Továbbra is kérjük, hogy őrizzük meg a szentély „szent” jellegét, ezért a sekrestyébe ne a szentélyen keresztül járjunk be, hanem kívülről. A gyerekek misenaplóikba a szentmisék után a szentély előtt álló ministránstól kapnak pecsétet.

Szentmisét íratni a plébánia irodájában, valamint vasárnapokon a sekrestyében lehet.

Megjelent a Lipót lapok, elvihető a hátsó térdeplőről.