8 ápr
2018

Hirdetések 2018. április 8.

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepét idén a Húsvéti ünnepek miatt nem március 25-én tartjuk, hanem holnap. Ez a nap egyben a keresztény nőnap. Éppen ezért nagy szeretettel köszöntjük a hölgyeket! Ez Mária édesanyává válásának ünnepe. A március 8-át ezzel szemben a II. Kommunista Internacionálé emelte a köztudatba többek között a II. Miklós cár lemondását kikényszerítő tüntetés emlékére. Magyarországon Rákosi Mátyás vezette be. Ennek ellenére mi, keresztényként a holnapi napon köszöntjük a nőket. A jelen lévő férfiak nevében köszönök minden áldozatot. Isten éltesse a nőket!

Örömmel jelezzük a kedves testvéreknek, hogy megújult plébániánk honlapja. Az új honlap a jövő héttől kezdve lesz elérhető.

A héten lesz az elsősök iskolai beíratása. Foglaljuk imáinkba őket szüleikkel együtt! Kérjük a kedves testvéreket, hogy bíztassák őket, hogy gyermeküket katolikus hittanra írassák. Ez az elsőáldozás feltétele is egyben.

Az induló házascsoportba még várjuk a jelentkezőket!

Tavaszi plébániai zarándoklatunk Kalocsára indul április 28-án. A költsége 5 000 Ft. Jelentkezni a sekrestyében lehet az útköltség befizetésével.

A plébániai hittantáborba Balatonszemesre is lehet még jelentkezni a sekrestyében.

Itt az adóbevallások határideje. Ne feledkezzünk el nyilatkozni az adó egy százalékokról akkor sem, ha bevallásunkat az adóhivatal készíti el, vagy a családi adókedvezmény miatt 0 forintra jön ki a fizetendő adó. Ajánljuk az első egy százalékot a Katolikus Egyház javára (technikai száma 0011). Ebből tartjuk fenn az egyházmegyei központokat, és ebből zajlanak egyházunk legfontosabb beruházásai. Ha tehetjük, a második egy százalékot ajánljuk plébániánk alapítványának (adószáma megtalálható a Lipót lapokban és honlapunkon). A felajánlott összeggel műemlék épületeink karbantartásához járulunk hozzá, így a plébániai költségvetésben több jut a közösségépítésre.

A sekrestyében lehet szentmisét íratni, valamint egyházi hozzájárulást befizetni, és kaphatók plébániánk kiadványai is.

Ajánljuk a Szív újság legújabb számát az újságos pulton.

Megjelent az Egyházmegyei újság és a Lipót lapok, elvihetők a hátsó térdeplőről.