22 ápr
2018

Hirdetések 2018. április 22. Húsvét 4. vasárnapja

A férficsoport következő találkozása hétfőn este 8 órától a plébánia hittantermében lesz. Várunk újakat is!

Jövő vasárnap a fél 10-es szentmise keretében a jó termésért imádkozunk. A szentmise után körmenetben indulunk a tangazdaságba, ahol Szent György napjához kapcsolódóan megáldom a szőlőt.

Plébániánk családi napja május 12-én, szombaton lesz. Színes programokkal várjuk a Kedves Testvéreket! A szervezők közé is várunk még embereket, hogy minél zökkenő mentesebben sikerüljön lebonyolítani ezt a szép eseményt. Zoli atyánál lehet jelentkezni.

A májusi litániát a szokott időpontokban imádkozzuk: szerdán és szombaton 17.40-kor, vasárnap 18.40-kor, a többi napon pedig a reggeli szentmise után.

Május elsején csak reggel 8 órakor lesz szentmise templomunkban, 7-kor nem.

Örömmel jelezzük a kedves testvéreknek, hogy megújult plébániánk honlapja. Az új honlap a megszokott címen elérhető.

Szeretnénk megerősíteni az Oltáregyletet. Ha valaki szívesen részt venne templomunk takarításában, a liturgikus textíliák karbantartásában, újak készítésében, jelezze ezt a sekrestyében!

Tavaszi plébániai zarándoklatunkra Kalocsára még van néhány hely. Április 28-án, jövő szombaton reggel ¾ 7-kor találkozunk, és 7 órakor indulunk a templom elől. Az út költsége 5 000 Ft. Az ár a buszköltséget és a belépőket tartalmazza, ebédről mindenki maga gondoskodik. A hazaérkezés este 7 óra körül várható. Jelentkezni a sekrestyében lehet az útköltség befizetésével.

A plébániai hittantáborba Balatonszemesre is lehet még jelentkezni a sekrestyében.

Itt az adóbevallások határideje. Ne feledkezzünk el nyilatkozni az adó egy százalékokról akkor sem, ha bevallásunkat az adóhivatal készíti el, vagy a családi adókedvezmény miatt 0 forintra jön ki a fizetendő adó. Ajánljuk az első egy százalékot a Katolikus Egyház javára (technikai száma 0011). Ebből tartjuk fenn az egyházmegyei központokat, és ebből zajlanak egyházunk legfontosabb beruházásai. Ha tehetjük, a második egy százalékot ajánljuk plébániánk alapítványának (adószáma megtalálható a Lipót lapokban és honlapunkon). A felajánlott összeggel műemlék épületeink karbantartásához járulunk hozzá, így a plébániai költségvetésben több jut a közösségépítésre.

A sekrestyében lehet szentmisét íratni, valamint egyházi hozzájárulást befizetni, és kaphatók plébániánk kiadványai is.

A Lipót lapok legújabb száma elvihető a hátsó térdeplőről.