16 máj
2021

heti templomi hirdetés

1.   Május 10-től megszűnt a vasárnapi szentmisék alóli általános felmentés. Természetesen, aki beteg, illetve magát vagy környezetét különösen veszélyeztetettnek érzi, nem köteles a szentmisén való személyes részvételre.

Ugyancsak május 10-től tarthatók személyes jelenléttel járó plébániai hittanórák vagy más foglalkozások. Az általános egészségügyi előírásokat azonban továbbra is meg kell tartani.

2.  A Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve szentségimádást szervez a kongresszusi titkárság június 5-én, Úrnapja főünnepének előestéjén 17.00 és 18.00 óra között szerte a Kárpátmedencében. Templomunkban mi is csatlakozunk majd a szentségimádáshoz a meghirdetett időpontban.

3.  Jövő vasárnap Pünkösd ünnepe, szentmisék a vasárnapi rend szerint lesznek.

4.  Idén is lehetőségük van az adófizetőknek arra, hogy a személyi jövedelemadó 2×1%-áról önállóan döntsenek. Az adóbevallással együtt a két rendelkező nyilatkozatot – lezárt borítékban – kell az adóhatósághoz eljuttatni, vagy átadni a munkáltatónak. Kérjük éljenek a lehetőséggel, mellyel adójuk 1%-át a Magyar Katolikus Egyház, másik 1%-át pedig valamelyik egyház-közeli alapítvány részére eljuttathatják. A Magyar Katolikus Egyház technikai száma 0011.