8 aug
2020

Heti templomi hirdetés

Hirdetjük a kedves testvéreknek, hogy jövő szombat  ( augusztus 15-e) Nagyboldogasszony ünnepe lesz ( Mária mennybevétele). Ez a nap kötelező, parancsolt ünnep, tehát minden katolikusnak szentmisére kell mennie. Ezért az ünnephez igazodva a következőképp alakul templomunk miserendje:

Jövő pénteken (augusztus 14-én) az esti 6 órás szentmise már Nagyboldogasszony ünnepéről lesz, tehát érvényes lesz másnapra is.

Szombaton (augusztus 15-én) délelőtt fél 10 órakor és este 6 órakor lesznek szentmisék, mindkettő az ünnepről. Így aki szombat este jön misére, az most kivételesen nem lesz érvényes vasárnapra, mert a szentmise a Mária ünnepről lesz.

A vasárnapi miserend változatlan marad.

Emlékeztetem a kedves híveket arra, hogy a Covid-19 járványnak még nincs vége és a járvány  kapcsán hozott egyházi intézkedések továbbra is érvényben vannak.

Tehát nem lehet 500 főnél nagyobb rendezvényeket tartani, a szentáldozás még mindig csak kézbe lehetséges, és továbbra is javasolt (de nem kötelező) a másfél méteres távolság tartása és a szájmaszk viselése. Köszönjük az együttműködést.

Előre jelezzük,hogy augusztus 20-án (Szt István király ünnepén) reggel 8 órakor lesz szentmise.