14 máj
2023

heti hirdetés

1, Jövő vasárnap bérmálás lesz templomunkban a fél 10-es szentmisén.

14 fő  járul majd a bérmálás szentségéhez, amelyet a Bíboros úr megbízásából Horváth Zoltán István atya, az  Avilai Szent Teréz templom plébánosa, protonotárius kanonok, esperes úr szolgáltat majd ki. A szentmise után fogadásra várjuk őket és bérmaszüleiket a plébániára.

A bérmálkozókat szeretettel várjuk bérmálási próbára és szentgyónásuk elvégzésére jövő szombaton (20.-án) délelőtt 10 órára.

Imádkozzunk a bérmálkozókért, hogy legyenek felnőtt tanúságtevői a feltámadt Krisztusnak a mai világban!

2. Templomunk scholájának karmestere, Winnington-Ingram Johanna vezényli Bach h-moll miséjét a Momkult házban május 26.-án 19.30-kor. A koncert jegyvásárláshoz kötött. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

3. Liturgikus változások az új Misekönyvhöz kapcsolódóan

A jövő vasárnaptól templomunkban is bevezetésre kerül a Római Misekönyv új kiadása. Az idei évben megjelent magyar nyelvű fordítás segíthet bennünket, hogy a Katolikus Egyház egészéhez kapcsolódva, még gazdagabb legyen a liturgikus imádságunk, és gyümölcsözően kapcsolódhassunk be a Szentmise ünneplésébe, mely az Egyház, és így plébániai közösségünk életének is valódi csúcsa és forrása. A változásokról szóló fontos tájékoztató ITT olvasható el