5 márc
2023

heti hirdetés

 1. Jegyesoktatás indul azoknak a jegyespároknak, akik az idén kívánnak házasságot kötni. A szentségi házasságkötéshez kötelező, nem szabadon választható az ezen való részvétel .Az oktatás 10 héten át heti egy alkalommal lesz, péntek esténként 7-kor a plébánia cserkész termében (1221 Bp., Plébánia u 2.). Az elvégzett jegyesoktatásról igazolást adunk. A kezdő alkalom március 10-én, péntek este 7-kor. Szeretettel várjuk a jegyespárokat!
 2. A Magyar Katolikus Püspöki Kar egy körlevél keretében hív bennünket tartós élelmiszer gyűjtésre a nagyböjti időben. Erre a jövő heti vasárnapi szentmiséken és az azt követő héten lesz lehetőség, március 12-től 19-ig. Az adományokat a Katolikus Karitász juttatja majd el a
  rászorulókhoz. A korábbi években meghirdetett gyűjtéseink eredményeképpen családok ezreit tudtuk segíteni azokkal a segélycsomagokkal, amelyeket a hívek adományaiból állítottunk össze a rászorulóknak.
  Telefonos adományvonalon is bekapcsolódhatunk a Karitász segítő munkájába: ha hívjuk
  az 1356-os telefonszámot, hívásonként 500 forinttal segítünk. „Kérjük a testvérek nagylelkű támogatását.
 3. Idén is lehet rendelkezni a személyi jövedelemadó 1+1%-ról. Kérjük a kedves híveket, hogy az egyházaknak juttatható 1%-ról a Magyar Katolikus Egyház javára rendelkezzenek.
  Megköszönjük, ha a második 1%-ot plébániánk alapítványának, a Budafok Belváros Egyházközségi Alapítványnak ajánlják fel. Az alapítvány adószáma: 18058527-1-43.
 4. Karsay Ferenc polgármester úr 23. alkalommal szervezi meg idén is a Csíksomlyói Pünkösdi Búcsúra való eljutást. Az érdeklődők az úttal kapcsolatos információs szórólapot vihetnek el a hátsó térdeplőkről.
 5. Ezen a héten a péntek és szombat esti, valamint a vasárnapi fél tizes szentmiséken a verbita Sebastian atya fog lelkigyakorlatos szentbeszédeket tartani.