20 máj
2019

Az én személyes pünkösdöm

  1. május 19-én a Szentlélek jelen volt a Szent Lipót templom padsorai között. Cserháti Ferenc püspök atya gyönyörű szertartás keretében szolgáltatta ki a bérmálás szentségét. A múlt év szeptemberében indult felkészítő csoporttal nagy utat jártam be, hogy a Szentlelket felkészülten és méltó módon fogadhassam magamba, köszönhetően egy csodálatos hitoktatónak, mély hitének, tudásának, elhivatottságának és nem utolsó sorban kemény pedagógiai érzékének. Segítségével a hónapok alatt szinte észrevétlenül jutottam el arra a szintre, hogy megértsem, mi is az igazi Istenkapocslat lényege.

A szertartásra nagy izgalommal készültem némi lámpalázzal, ami abban a pillanatban elmúlt, mikor beültem a legelső padsorba testvéreim mellé és megláttam Zoli atyát. A szentség kiszolgáltatása után pedig már a világ legtermészetesebb dolgának tűnt, hogy ott ülök a Szentlélekkel kettesben és a külvilág megszűnt létezni. Mintha otthon lennék.

Engedjük hát, hogy a Szentlélek átjárja a lelkünket, és a személyes pünkösd élményét átélve Isten megváltoztassa általa az életünket!

Borszuk Edina