30 ápr
2019

Május a Szűzanya hónapja

Az egész Egyházban szokás, hogy egy hónapot a Szűzanyának szentlejünk. Keleti keresztény testvéreink ezt augusztusban teszik, Mária mennybevételéhez kapcsolódóan, míg mi, Nyugaton a májust szenteljük a Szűzanyának. Ez a hónap a virágba borulás hónapja, kitűnő alkalom arra, hogy Mária szobrainkat virágokkal díszítsük. A fizikai virágkoszorúnál azonban fontosabb a lelki virágkoszorú. Ezt a lelki virágkoszorút imádságból szőhetjük. Imádságaink közül májusban kiemelkedik a loretói litánia, amelyben Máriát hívjuk, őt szólítjuk meg kifejezve hitünk titkait, és ezáltal tudatosítva, megerősítve magunkban azokat.

Május az Egyház életében azonban nem csak az imádságról szól. Ilyenkor tartjuk az elsőáldozást, bérmálást templomainkban. Ilyenkor sok közösségi rendezvénybe is bekapcsolódhatunk. Éppen ezért ez az időszak az ünnepi időszakokon túl, az egyik legaktívabb.

Éljük át ezt az időszakot Egyházunkban a Szűzanyával! Vegyünk részt minél több litánián, minél többször szólítsuk meg őt egyéni imádságainkban is! Foglaljuk imáinkba az elsőáldozókat, bérmálkozókat! Gondoljunk azokra is, akik közösségünkben értünk dolgoznak, hogy minél több színvonalas program által erősödhessék meg istenkapcsolatunk, és egymáshoz való kapcsolódásunk! És ha tehetjük, akkor vegyünk részt ezeken a közösségi alkalmakon!

Május 11. családi nap

Május 13. házascsoport

Május 20. filmklub

Május 23. nyugdíjasklub

Május 25. társasjáték délelőtt

Május 27. férficsoport

Szeretettel:

Zoli atya