18 márc
2019

Hirdetések 2019. március 17. Nagyböjt 2. vasárnapja

A Képviselőtestólet következő találkozása holnap, március 18-én, hétfőn este 8-kor lesz.

A Nyugdíjasklub következő találkozása március 21-én csütörtökön délután 2 órakor lesz. Garbóci László tart előadást Mindszenti Józsefről.

Nagyböjtben a keresztutak péntekenként este fél 6-kor kezdődnek. A következőt az elsőáldozók vezetik.

A betegek kenete kiosztása március 31-én a fél 10-es szentmisében lesz. Azok vehetik fel, akik idősek vagy tartós betegségben szenvednek, és előzetesen jelentkeztek a sekrestyében, és az ott kapott papírt magukkal hozzák.

Továbbra is kérjük, hogy őrizzük meg a szentély „szent” jellegét, ezért a sekrestyébe ne a szentélyen keresztül járjunk be, hanem kívülről. A gyerekek misenaplóikba a szentmisék után a szentély előtt álló ministránstól kapnak pecsétet.

Plébániánk hittantábora július 1. és 6. között lesz Balatonszemesen. A tábor költsége 20 000 Ft. Jelentkezni a sekrestyében lehet 5 000 Ft előleg befizetésével.

Ne felejtsünk el nyilatkozni adónk 1+1 %-áról! Ha a munkáltatónk vagy az adóhivatal készíti bevallásunkat, akkor is adjuk le nyilatkozatunkat, valamint akkor is, ha a családi és más kedvezmények miatt személyi jövedelemadónk 0 forintra jön ki. Ajánljuk adónk első 1 %-át a Katolikus Egyháznak, technikai száma 0011, a második 1 %-ot pedig plébániánk alapítványának, az adószáma megtalálható honlapunkon az adományok fülnél. Ezekből az összegekből plébániánk műemlék épületeit, tárgyait újítjuk meg. A tavalyi évben ez tette lehetővé a Péter-Pál kápolna belső festését, a templomtorony felújítását, valamint két régi szobor felújítását. Azt idei évben az 1 %-okból a villámhárítók megújítását, egy 18. századi feszület restaurálását, valamint a Péter-Pál kápolna szúette padjainak javítását tervezzük. Köszönjük.