20 máj
2018

Hirdetések 2018. május 20. Pünkösd

Az Eukarisztikus Világkongresszusra való készületünk fontos része a pünkösdhétfői Karizmák ünnepe a Máriaremetei Bazilika kertjében. Pünkösdhétfőn, május 21-én délelőtt 10 órától várják az érdeklődőket. Nagyon sok gyerek és családos program lesz. Biztatunk mindenkit a részvételre.

Plébániánk elsőáldozása jövő vasárnap, május 27-én a délelőtt fél 10-es szentmisében lesz, 32-en részesülnek az Eukarisztia szentségében. Imádkozzunk értük, hogy megerősödjenek hitükben és az Oltáriszentség tiszteletében!

Nemzetközi szentségimádás lesz június 2-án, szombaton délután 5 órától az Eukarisztikus Világtalálkozóra való készület jegyében, melyhez templomunk is csatlakozik. Bíztatunk mindenkit a részvételre!

Ugyancsak június 2-án este 7 órai kezdettel hangverseny lesz templomunkban a Concerto kamarazenekar előadásában Händel, Vivaldi, Bach és Albinoni művei csendülnek fel.

Úrnapja, az Eukarisztia ünnepe. Idén június 3-án lesz. Délelőtt csak fél 9-kor lesz szentmise templomunkban, utána körmenet. Várunk segítő kezeket a virágszőnyeg elkészítéséhez, és a körmenet utáni eltakarításához. Köszönjük azt is, ha valaki virágszirmot tud hozni.

A következő tanévben bérmálás lesz templomunkban. Már most lehet jelentkezni az irodában, hogy a felkészítő csoportok beosztását mihamarabb ki tudjuk alakítani. Terveink szerint a következő szentségi felkészítő csoportok indulnak a következő tanévben: bérmálásra külön középiskolásoknak és felnőtteknek, felnőtteknek keresztelésre és elsőáldozásra, elsőáldozási készület külön alsó tagozatosoknak, valamint felsősöknek és középiskolásoknak.