30 ápr
2018

Hirdetések 2018. április 29.

Plébániánk családi napja május 12-én, szombaton lesz. Színes programokkal várjuk a Kedves Testvéreket! Bízom benne, hogy minél többen részt veszünk.

A májusi litániát a szokott időpontokban imádkozzuk: szerdán és szombaton 17.40-kor, vasárnap 18.40-kor, a többi napon pedig a reggeli szentmise után.

Május elsején csak reggel 8 órakor lesz szentmise templomunkban, 7-kor nem.

A héten elsőpéntek. A reggel 7 órai szentmise előtt gyóntatás lesz. A délelőtt folyamán meglátogatom plébániánk betegeit.

Elsőszombaton a rózsafüzér-imádság és titokcsere negyed 6-kor kezdődik. Utána litániát imádkozunk.

Szeretnénk megerősíteni az Oltáregyletet. Ha valaki szívesen részt venne templomunk takarításában, a liturgikus textíliák karbantartásában, újak készítésében, jelezze ezt a sekrestyében!

A plébániai hittantáborba Balatonszemesre is lehet még jelentkezni a sekrestyében.

A következő tanévben bérmálás lesz templomunkban. Már most lehet jelentkezni az irodában, hogy a felkészítő csoportok beosztását mihamarabb ki tudjuk alakítani. Terveink szerint a következő szentségi felkészítő csoportok indulnak a következő tanévben: bérmálásra külön középiskolásoknak és felnőtteknek, felnőtteknek keresztelésre és elsőáldozásra, elsőáldozási készület külön alsó tagozatosoknak, valamint felsősöknek és középiskolásoknak.

Itt az adóbevallások határideje. Ne feledkezzünk el nyilatkozni az adó egy százalékokról akkor sem, ha bevallásunkat az adóhivatal készíti el, vagy a családi adókedvezmény miatt 0 forintra jön ki a fizetendő adó. Ajánljuk az első egy százalékot a Katolikus Egyház javára (technikai száma 0011). Ebből tartjuk fenn az egyházmegyei központokat, és ebből zajlanak egyházunk legfontosabb beruházásai. Ha tehetjük, a második egy százalékot ajánljuk plébániánk alapítványának (adószáma megtalálható a Lipót lapokban és honlapunkon). A felajánlott összeggel műemlék épületeink karbantartásához járulunk hozzá, így a plébániai költségvetésben több jut a közösségépítésre.