12 márc
2023

heti hirdetés

  1. A tavaly nagy sikert aratott KERESZTÚT ORGONÁRA nevű koncert  jövő  pénteken, az esti Szentmise után 19 órai kezdettel kerül megrendezésre. Virágvasárnapi témával kezdődik, majd az adott állomásokhoz kapcsolódóan hangzik el improvizáció. Mindenkit várunk nagy szeretettel!
  2. A március havi vezetett szentségimádás jövő szombaton a Szentmise után, 19 órakor kezdődik. A szentségimádást Főtisztelendő Fazakas Márton, Csornai Premontrei Apát vezeti. Hívunk és várunk mindenkit együtt imádkozni!
  3. Csütörtökön 3 órakor a Nyugdíjas Klub tart összejövetelt a plébánián
  4. Mindnyájan, magyar katolikusok örömmel értesültünk arról, hogy a Szentatya, Ferenc pápa lelkipásztori látogatásra érkezik Magyarországra a húsvéti időszakban, április 28–30. között. A pápa apostoli útja nagyon fontos esemény nemcsak a katolikusoknak, hanem minden magyarnak határon innen és túl. A Szentszék kívánságára tekintettel a találkozásokra budapesti helyszíneken kerül sor, amelyekre, különösen a vasárnapi szentmisére szeretettel hívunk és várunk mindenkit hazánkból és a környező országokból egyaránt. Imádságos lélekkel készüljünk a Szentatyával való találkozásra és közösen tegyünk tanúságot arról, hogy Krisztus a jövőnk. A találkozásra készülve egy imádságot fogunk mondani minden szentmisében a záró áldást megelőzően március 27-ig. Az imádság szövege megtalálható a padokra kitett papírlapokon illetve olvasható a kivetítőről.
  5. Jegyesoktatás indul azoknak a jegyespároknak, akik az idén kívánnak házasságot kötni. A szentségi házasságkötéshez kötelező, nem szabadon választható az ezen való részvétel .Az oktatás 10 héten át heti egy alkalommal lesz, péntek esténként 7-kor a plébánia cserkész termében (1221 Bp., Plébánia u 2.). Az elvégzett jegyesoktatásról igazolást adunk. A kezdő alkalom március 10-én, péntek este 7-kor. Szeretettel várjuk a jegyespárokat!
  6. A Magyar Katolikus Püspöki Kar egy körlevél keretében hív bennünket tartós élelmiszer gyűjtésre a nagyböjti időben. Erre a jövő heti vasárnapi szentmiséken és az azt követő héten lesz lehetőség, március 12-től 19-ig. Az adományokat a Katolikus Karitász juttatja majd el a rászorulókhoz. A korábbi években meghirdetett gyűjtéseink eredményeképpen családok ezreit tudtuk segíteni azokkal a segélycsomagokkal, amelyeket a hívek adományaiból állítottunk össze a rászorulóknak.
    Telefonos adományvonalon is bekapcsolódhatunk a Karitász segítő munkájába: ha hívjuk az 1356-os telefonszámot, hívásonként 500 forinttal segítünk. „Kérjük a testvérek nagylelkű támogatását!