26 febr
2022

heti hirdetés

1. Szerdán megkezdődik a nagyböjti idő. Hamvazószerdán reggel 8-kor van szentmise, hamvazással. A hétvégén a szentmisék után ugyancsak lehet részesülni a hamvazás szentelményében.Hamvazószerdán  szigorú böjti nap van. Háromszor lehet étkezni és egyszer jól lakni. Húst nem szabad enni. A húsevési tilalom vonatkozik Nagyböjt péntekjeire is.

2. Péntekenként, a nagyböjti időben, keresztúti ájtatosságot végzünk itt a templomban este fél 6-kor

3. Március 5-én, szombaton egész napos szentségimádás lesz reggel 8 órától este fél 6-ig. Mindenkit szeretettel várunk!

4. Itt az adóbevallások ideje. Ne feledkezzünk el nyilatkozni az adó egy százalékokról akkor sem, ha bevallásunkat az adóhivatal készíti el. Ajánljuk az első egy százalékot a Katolikus Egyház javára (technikai száma 0011). Ebből tartjuk fenn az egyházmegyei központokat, és ebből zajlanak egyházunk legfontosabb beruházásai. Ha tehetjük, a második egy százalékot ajánljuk plébániánk alapítványának (adószáma megtalálható a honlapon, vagy elérhető az irodából). 

5. Tart a felnőtt katekézis 14 éves kortól a plébániai cserkészotthonban, hétfőn és csütörtökön este 7-től 8-ig. Bárki jöhet: más vallású, kereszteletlen vagy éppen krízisben lévő is, nemcsak katolikus.

Bátran hívok mindenkit:  a fiatalokat, a tinédzsereket, a felnőtteket, a házaspárokat, az egyedülállókat, az időseket, mert a hit hallás útján jön, a keresztség által megvalósul és a keresztség megújulásával új életet ad ! Éljetek a lehetőséggel, nagy ajándék ! Szeretettel várunk mindenkit!