30 nov
2018

Férfisátor – 2 óra együttlét

Immár 7 éve, hogy havi egy alkalommal lehetőség van közösségünk férfitagjainak találkozni és kötetlenül, de irányítva eszmét cserélni a világ dolgairól.

Az együtt töltött időnek keretet ad a találkozó kezdetekor és befejezésekor a közös imádság. Beszélgetéseinkben 2 állandó programpont szerepel, az egyik, hogy Zoli atya áttekintést ad a plébánia folyó ügyeiről, valamint a közeljövő eseményeiről. Mivel a férfiakat kiemelten foglalkoztatják az építkezési munkálatok, ezek természetesen mélyebben kerülnek elemzésre. A második pont a minden jelenlévőnek feltett „hogy érzed magad? mi foglalkoztat mostanában?” kérdések, melyek alapján lehetőségünk van jobban megismerni egymást, valamint a különböző életkorban és élethelyzetekben levő férfitársunk problémáit, gondolatait.

Minden év első találkozóján összegyűjtésre kerülnek azok a témák, melyekről a gerincét adják az együttléteknek. Az idei évben három fő csoport alakult ki, úgymint vallási, közösségi és társadalmi kérdések. Ízelítőül egy csokor az idei kérdésekből:

– hogyan lehet megkülönböztetni a jó és a gonosz sugallatokat?

– mit tehetünk a pozitív befolyásolásért a közvetlen és a távolabbi környezetre?

– az átlagember jövőképének változása a történelemben. A ma embere hova halad?

– szóbitorlás mint a tudatos rombolás eszköze. Hogyan lehet politikailag korrekt módon ennek ellenállni?

– Mi a szabadkőművesség? Kik irányítják a világot?

Ezekre a kérdésekre is minden részletre kiterjedő előadást tart Zoli atya, kiemelten bemutatva Egyházunk, valamint filozófusok, szakemberek álláspontjait és a köztük levő összhangot vagy eltéréseket.

Szeretettel várjuk régi és új tagjainkat a Férfisátor soron következő alkalmára, melynek időpontja a Hirdetésekben kerül közzétételre.

Szabó Zoltán