28 febr
2018

Évkezdő cserkész túra 2018

Csapatunkban hagyomány, hogy minden évben, február környékén egy túrát szervezünk, hogy lemozogjuk az ünnepi felesleget, az egyetemisták kiszellőztethessék a fejüket a vizsgaidőszak után és hogy csak úgy mozogjunk egy jót közösen a friss levegőn.

Idén a Pilist néztük ki magunknak erre a célra, azon belül is a festői Zsivány-sziklákat, melyek – noha ezt előre még nem tudtuk – egy kis extrém kalandot is tartogattak nekünk. Pilisszántóról indult a túra, ahova busszal érkeztünk. Utunk eleinte az előző napi esőtől kissé ingoványos volt, de szerencsére ennek csapatunkból csak egy ember ruházata esett áldozatul. Minél feljebb haladtunk, annál festőibb táj várt minket, ugyanis hóval borított térségbe érkeztünk.

Közeledvén túránk célállomásához, a Zsivány-sziklákhoz, a hó is esni kezdet, így valóban festői látvány tárult elénk. Ezek a sziklák nagyon érdekes élményt nyújtottak, ugyanis egy nagy (ez alatt értsd kb. 10 méter magas), és több kisebb szikla által szegélyezett katlanban járhattunk-kelhettünk. Itt is fogyasztottuk el ebédünket. Többen rendkívül izgalmasnak találták a sziklamászást, de havazás miatt ennek a vágynak, csak mérsékelten engedünk teret. Innen, már csak vissza kellet jutnunk Pilisszántóra, de persze az érdekesség kedvéért egy másik útvonalat választottunk, mely Pilisszentkereszten keresztül vezetett. Remek tempót sikerült tartanunk, így a kitűzöttnél egy órával korábbi buszt is elértük, megspórolva egy csomó álldogálást a hidegben.

A túra elnyerte a résztvevők osztatlan tetszését, ezzel megcáfolva azt a tévhitet, hogy a téli hidegben nem lehet túrázni. Mindenkit bátorítanánk arra, hogyha lehetősége engedi, csodálja meg a természetet téli valójában is. Lelkes csapatunk nevében kijelenthetem, megéri!

Szabi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük