12 febr
2018

Tündérek, harcosok, fánkok Farsang 2018

Bár decibelekben és létszámban talán nem versenyezhetett a tavalyival, de a jókedv, az ötletes jelmezek és természetesen a fánkok nem hiányoztak az idei, február 10-i plébániai farsangról sem.

A délután ötkor kezdődő mulatságon három komoly, tiszteletreméltó öltönyös „úriember” fogadta az érkezőket, akik villámgyorsan magukra öltötték a jelmezüket, megkóstolták a finom pogácsát és az asztalon sorakozó többi süteményt, és már vonulhattak is a szakértő zsűri, azaz a három, már említett, tekintélyt parancsoló öltönyös személy elé, mert kezdetét vette a verseny. Elsőként a csapatban indulók mérettették meg magukat, így színre lépett Dr. Bubó, Ursula, Csőrmester, Teknőc Ernő és a Mentőkutyák, akik a közismert, „Kígyónak lábsó…” kezdetű nótával is megörvendeztették a jelenlévőket. A dal végén pedig Dr. Bubó sietve menekült az őt szerelmével lelkesen és kitartóan ostromló Ursula elől (mivel idén nem akadt vetélytársuk a doktoréknak, talán sejteni lehet, a hozzáértő ítészek kit találtak a legjobbnak ebben a kategóriában). Az 1-5 évesek között szintén csak egy bátor versenyző volt, a bírákat és a többieket egyaránt elbűvölő, szépséges és vagány Motoros Tündér, aki szintén első helyen végzett. Az 5-11 éves korosztály már nagyobb számban képviseltette magát, és ezúttal a „harcias” vonalat erősítette, hiszen a bronzérmet a Cowboy és a Kalóz, az ezüstöt – a mókás és látványos külsejű Spongya Bobbal holtversenyben – Robin Hood érdemelte ki, a képzeletbeli dobogó tetejére pedig a szépséges és sejtelmes hölgy, Éjszaka libbenhetett fel. A felnőttek becsületét, egyetlen versenyzőként, a bájos Dominó Hölgy mentette meg, aki szintén aranyérmes lett.

Amíg a nehéz helyzetben lévő zsűri meghozta döntését, a gyerekek, hozzáértő segítséggel, fantáziadús álarcokat készítettek a cserkészszobában, majd nekiláttak az elmaradhatatlan (és ezúttal is rendkívül finom) farsangi fánknak. A pingpong- és csocsó­mérkőzések, valamint a hosszas fogócskázás és bújócskázás után, este fél nyolc körül fáradtan, de jókedvűen készülődtek hazafelé a farsangozók, remélve, hogy jövőre még többen vigadhatunk együtt nagyböjt előtt, mert ha tudunk együtt örülni, akkor tudunk együtt imádkozni, és Isten felé haladni.

Turi-Bognár Judit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük