10 febr
2018

Nyugdíjas klub a plébánián

Zoli atyát 2011-ben helyezte plébániánkra a bíboros úr. Ezt követően számos új kezdeményezés történt a Szent Lipót Plébánia életében. Az egyik elképzelés a különböző csoportok, klubok létrehozása volt. Ennek eredményeként született meg a Nyugdíjas klub.

A kezdeti nehézségek után az időpontot – mely több hónapig változó volt – sikerült egységesíteni. Most már évek óta minden hónap harmadik csütörtökén, 14 órakor gyűlik össze a nem túl népes társaság. Bár a kezdetben a közel 35 fős csapatról tudtuk, hogy sokan nem tudnak minden alkalommal eljönni, hiszen feladataik vannak, elsősorban az unokák őrzése, gondozása (hála Istennek). Általában 15-20 nyugdíjas vesz részt egy-egy összejövetelen. Az előadások témája igen változatos. Legtöbbször a plébánia hittantermében találkozunk, zömében helyi előadókkal. A meghívott előadók lelkipásztorok, kedvesnővérek, és világiak, egyaránt érdekes témákkal jelentkeznek. Az elmúlt évek legsikeresebb előadásait Puskely Mária nővér tartotta. Igen sikeres volt Träger Gábor barátunk vetített képes előadása a torinói lepelről. Köszönet Máté Ferencnek a pápai, székesfehérvári, váci kirándulásokért, ahol ezen településeknek nemcsak a szakrális emlékeit tekintettük meg. Nyugdíjas klubunk évek óta aktív résztvevője a nagyböjti keresztutaknak. Idén március 2-án szépkorú társainkkal imádkozzuk Krisztus szenvedéstörténetének stációit. Terveinkben szerepel egy hatvani séta, idén tavasszal. Most február 15-én pedig Nagytéténybe látogatunk, ahol megtekintjük a szépen felújított barokk templomot, és megismerkedünk több száz éves történetével. A sétához bárki csatlakozhat, hiszen a Nyugdíjas klub minden összejövetele nyitott, bárkit szívesen látunk. Tagdíj, regisztrálás nincs. A lényeg, hogy egy közel két órás összejövetelen minden résztvevő jól érezze magát. Az előadások végén az alkalmi beszélgetések némi sütemény, és üdítő elfogyasztása mellett történnek. Nem egy ilyen alkalommal született már meg egy később megvalósítandó program ötlete. Kedves nyugdíjasok, egyedülállók! Jöjjenek szeretettel várunk mindenkit.

Végül azoknak, akik szívesen csatlakoznának hozzánk megtekinteni a nagytétényi templomot: február 15-én, 13 óra 30-kor gyülekezünk a Savoyai Jenő téri buszmegállóban. Akinek kényelmesebb, 14 óra előtt öt perccel egyből a Tétényi templomhoz is jöhet. (megközelíthető 33-as, 133E busszal a Nagytétényi út – Szabadság utcai buszmegállóban kell leszállni.)

Garbóci László

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük