Az Árpád utca és Kertész utca sarkán látható a Wohner család által emelt kereszt, rajta vas korpusszal.

Az 1900-ban felállított kereszt eredetileg mintegy 200 méterrel lejjebb állott, hiszen akkor ott volt az Árpád utca vége. Időközben a telek kialakítások, szabályozások következtében az utca elnyerte mai végleges hosszát. Az 1930-as évek elejére erősen megrongálódott keresztet, mint erről a Budafok és Vidéke is tudósított,[1] az Árpád utca végében kialakított Megváltó térre helyezték át. (A kereszt ma is ezen a helyen áll, csak annak idején a kerületi Tanács a Megváltó tér nevet 1953-ban megszűntette, azzal az indokkal, hogy „ Megváltó nem létezik”.)

A kereszt lábazatában eredetileg gót betűs felirat volt olvasható, amely az idők folyamán részben megsemmisült. Az utólagos kutatások alapján és egy régi töredékfénykép segítségével sikerült a szöveget rekonstruálni. E szerint az eredeti gót betűs felirat a következő volt. 

„Zur Ehre Gottes
gewidmet von
Karl und Johanna Wohner
geb. Bleicher dem 14. Sept. 1900
Renoviert im Jahr 1933”

(Tisztességgel Istennek ajánlotta Wohner Károly és Johanna szül. Bleicher 1900. szept. 14-én.
Felújítva az 1933-as esztendőben.)

Az azóta eltelt időben a kereszt a rajta lévő korpusszal ismételten megrongálódott, ezért a Haász és Wohner család tagjai 2005-ben ismét felújíttatták. A felújítás alkalmával az eredeti szöveg kissé módosult.

Zur Ehre Gottes
gewidmet von
Karl und Johanna Wohner
dem 14. Sept. 1933
Familie Wohner und Haas
Familie Haász und Wohner 2005

2015 júliusában óriási vihar söpört végig Budafokon. A kereszt ekkor teljes egészében megsemmisült. A Wohner család újra állíttatta 2017-ben. (Ide kép kell az új keresztről)

[1] Budafok és Vidéke 1933. IX. évf. 23. sz. 2-3. o.