30 júl
2018

Hittantábor 2018

37 gyerek gondolta úgy, hogy egy hétre elhagyja az otthon melegét és vagy azért, mert már tudta, hogy mit vállal, vagy azért, mert hallotta, hogy túl lehet élni, csatlakoztak a tíz vidám segítőhöz.

A tábor legnehezebb része a honvágy leküzdése mellett a közösséggé formálódás volt: egymás megismerése és elfogadása, a helyi szabályok betartása és természetesen a rengeteg akadály, amit a segítők eszeltek ki. A négy csapat sikeresen eljutott egy trükkös térképpel Balatonőszödre a kápolnába, és a sportversenyeken is remekül teljesítettek. Hajóval átszelték a Balaton habjait, hogy megnézhessék a Tihanyi Apátságot és a Belső tavat. Éhhalál ellen szalonnát sütögettek, és a segítők legnagyobb örömére sokan sokféleképpen indultak a „Ki mit tud?” versenyen. A kézműves napon különféle állatokká változtak, legalábbis „az arcukra ez volt írva”, és a bögrefestésnél sem kellett visszafogniuk a fantázi­ájukat, sőt. Hálájuk jeléül (és persze extra pontokért) egy csodás lakomát készítettek, amit közösen fogyasztottunk el.

Összességében elmondható, hogy kiállták a próbákat és közben még jól is érezték magukat. Várunk mindenkit szeretettel jövőre is!

Szabó Emese