1 ápr
2019

Hirdetések 2019. március 31. Nagyböjt 4. vasárnapja

Nagyböjtben a keresztutak péntekenként este fél 6-kor kezdődnek.

Április első hete plébániánkon a nagyböjti készületünk csúcspontja. Mindenkinek ajánljuk a lelki megújulást segítő programjainkat. Április 3-án szerdán a LelkEst-et, amely az esti 6 órai szentmisével veszi kezdetét. A Szent András Evangelizációs Iskola és az Új Jeruzsálem Közösség vezetői segítenek az elmélyülésben, a zenei szolgálatot Csiszér László biztosítja.

A péntek esti keresztúton, valamint a szombat és vasárnap esti szentmiséken lesz plébániánk triduuma, amelyet Várnai Jakab ferences atya, A Sapientia főiskola rektora tart. Bíztatunk mindenkit a részvételre!

A héten elsőpéntek, a reggel 7 órai szentmise előtt gyóntatás lesz, a nap folyamán meglátogatom plébániánk betegeit, időseit.

A Rózsafüzér-társulat következő, imádsággal egybekötött titokcseréje április 6-án szombaton este fél 6-kor lesz.

A jövő heti perselygyűjtésünket a szentföldi keresztények javára ajánljuk fel.

Templomuk húsvéti nagytakarítása április 13-án, szombaton reggel 8 órától lesz. Köszönünk minden segítő kezet!

Tavaszi zarándoklatunk idén április 30-án és május elsején lesz. A kétnapos zarándoklat költsége 20 000 Ft, és a belépődíjakra mindenki hozzon magával 12 eurót. Az útvonalunk: Somogyvár, Homokkomárom, Kerkaszentkirály, Lendva. Minden nap lesz szentmisénk. Az út ára tartalmazza az útiköltséget, borkóstolós vacsorát és reggelit. Jelentkezni a sekrestyében lehet 5000 Ft előleg befizetésével.

Továbbra is kérjük, hogy őrizzük meg a szentély „szent” jellegét, ezért a sekrestyébe ne a szentélyen keresztül járjunk be, hanem kívülről. A gyerekek misenaplóikba a szentmisék után a szentély előtt álló ministránstól kapnak pecsétet.

Plébániánk hittantábora július 1. és 6. között lesz Balatonszemesen. A tábor költsége 20 000 Ft. Jelentkezni a sekrestyében lehet 5 000 Ft előleg befizetésével. Van még néhány hely.

Ne felejtsünk el nyilatkozni adónk 1+1 %-áról! Ha az adóhivatal készíti bevallásunkat, akkor is adjuk le nyilatkozatunkat, valamint akkor is, ha a családi és más kedvezmények miatt személyi jövedelemadónk 0 forintra jön ki. Ajánljuk adónk első 1 %-át a Katolikus Egyháznak, technikai száma 0011, a második 1 %-ot pedig plébániánk alapítványának, az adószáma megtalálható honlapunkon az adományok fülnél. Ezekből az összegekből plébániánk műemlék épületeit, tárgyait újítjuk meg.