14 ápr
2019

Hirdetések 2019. április 14. Virágvasárnap

A Képviselőtestület legközelebb hétfőn este 8-kor találkozik. Várjuk a tagokat!

A nagyhét rendje:

Gyóntatás: hétfőn és kedden a reggeli szentmisék után, valamint nagypénteken 8 és 10 óra között lesz.

Nagycsütörtök: este a szentmise az utolsó vacsora emlékezetére lábmosással és oltárfosztással este 6 órakor kezdődik. Utána virrasztás lesz a templomban este 9 óráig.

Nagypéntek: A keresztút a Kálvárián délután 3 órakor kezdődik. A délutáni szertartások kereszthódolattal és áldoztatással 6 órakor kezdődnek a templomban.

Nagyszombat: egésznap lehet szent sírt látogatni reggel 8-tól az esti szertartásig. A feltámadási szertartás a körmenettel este 8 órakor kezdődik.

Húsvétvasárnap: az ünnepélyes nagymise fél 10-kor kezdődik.

Húsvéthétfőn: csak reggel 8 órakor lesz szentmise.

 Tavaszi zarándoklatunk idén április 30-án és május elsején lesz. A kétnapos zarándoklat költsége 20 000 Ft, és a belépődíjakra mindenki hozzon magával 12 eurót. Az útvonalunk: Somogyvár, Homokkomárom, Kerkaszentkirály, Lendva. Minden nap lesz szentmisénk. Az út ára tartalmazza az útiköltséget, borkóstolós vacsorát és reggelit. Jelentkezni a sekrestyében lehet 5000 Ft előleg befizetésével.

Továbbra is kérjük, hogy őrizzük meg a szentély „szent” jellegét, ezért a sekrestyébe ne a szentélyen keresztül járjunk be, hanem kívülről. A gyerekek misenaplóikba a szentmisék után a szentély előtt álló ministránstól kapnak pecsétet.

Plébániánk hittantábora július 1. és 6. között lesz Balatonszemesen. A tábor költsége 20 000 Ft. Jelentkezni a sekrestyében lehet 5 000 Ft előleg befizetésével. Van még néhány hely.

Ne felejtsünk el nyilatkozni adónk 1+1 %-áról! Ha az adóhivatal készíti bevallásunkat, akkor is adjuk le nyilatkozatunkat, valamint akkor is, ha a családi és más kedvezmények miatt személyi jövedelemadónk 0 forintra jön ki. Ajánljuk adónk első 1 %-át a Katolikus Egyháznak, technikai száma 0011, a második 1 %-ot pedig plébániánk alapítványának, az adószáma megtalálható honlapunkon az adományok fülnél.