23 szept
2018

Hirdetések 2018. szeptember 23. Évközi 25. vasárnap

Plébániai csoportjainkba még várunk új tagokat.

A férficsoport első alkalma a korábbiakban hirdetettekhez képest változott: október 8-án találkozunk idén először.

A bérmálási felkészítő a héten indul. Kedden este 6 órára várjuk a középiskolásokat nyolcadikos kortól, este fél 8-ra pedig a felnőtteket. Ha valaki még nem jelentkezett, jöjjön el az első alkalomra.

A felnőtt keresztelési és elsőáldozási felkészítő szerdán este fél 8-kor kezdődik. A hittanterembe várjuk azokat, akik már jelentkeztek, és azokat is, akik eddig még nem.

A stációfutás szeptember 29-én, szombaton lesz. A program délelőtt 10 órakor kezdődik. A futás mellett kézműves programok is lesznek. A délelőtt közös ebéddel zárul. A futáson való részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük, tájékozódjanak honlapunkról és plakátjainkról!

Ugyancsak szeptember 29-én, szombaton délután 3 órától „Szeretetnyelvek” címmel házasságerősítő előadást szervezünk. Kéri Kitty és Oberfrank Pál színművészek fellépésével a Szent István téri új játszótér mögött. Bíztatunk mindenkit a részvételre!

Jövő vasárnap lesz a Szentírás vasárnapja.

Az októberi rózsafüzért templomunkban, ha van esti szentmise, azelőtt fél órával imádkozzuk, amikor nincsen, akkor pedig közvetlenül a reggeli szentmise után.

Köszönjük annak a 135 embernek, aki adója 1%-ának felajánlásával plébániánk alapítványát támogatta. A felajánlott csaknem 600 ezer forint lehetővé teszi műemlék épületeink további karbantartását, felújítását. Éppen ezért ne lepődjünk meg, ha a következő hetekben a templomtoronyban munkásokat látunk. Október hónap folyamán megszüntetjük a toronyból való vakolathullást, valamint a szükséges helyeken a torony új festést kap. A templomtetőről a villámhárítóhoz még egy levezetést is készíttetünk, hogy a szigorodó villámvédelmi előírásoknak is meg tudjon felelni templomunk. Ez azért is fontos, mert néhány hete villám csapott a toronyba, ennek következtében harangunk vezérlő elektronikája elromlott. Javítása folyamatban. A héten sor kerül a templombelső lábazati festésének megújítására is. Kérjük, hogy a falak mellett óvatosan közlekedjenek! Mindezeket a munkákat a plébániai alapítványnak felajánlott összegek teszik lehetővé.

Plébániánk munkatársainak ötnapos kirándulást szerveztünk Kárpátaljára. Van még néhány hely, ezeket felkínáljuk azoknak, akik ide járnak rendszeresen templomba. Október 19. és 23. között megyünk, az út teljes költsége 35 000 Ft. Garbóci Lacinál lehet jelentkezni mihamarabb.