29 okt
2018

Hirdetések 2018. október 28. Évközi 30. vasárnap

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia gyűjtést hirdetett az üldözött keresztények megsegítésére. Ez nem templomi gyűjtés. Az adományokat a katolikus.hu honlapon található számlaszámra várják.

Mindenszentek ünnepe parancsolt ünnep. Templomunkban miselátogatási kötelezettségünknek eleget tehetünk október 31-én, szerda este az előesti 6 órai szentmise, valamint november 1-én csütörtökön a reggel 8, fél 10 és este 7 órai szentmisék látogatásával.

Mindenszentek napján déltől kezdve halottak napja éjfélig teljes búcsút nyerhetnek mindazok, akik templomot vagy kápolnát látogatnak meg és ott Hiszekegyet, Miatyánkot imádkoznak a halottakért és imádkoznak a Szentatya szándékára. A búcsúnyerés feltétele, hogy a hívő előtte gyónjon és áldozzon. A búcsú elnyerhető a következő vasárnap is. Ugyancsak elnyerhető a teljes búcsú temető vagy kripta látogatásakor november 1-től november 8-ig, a fenti feltételek mellett.

Halottak napján, november 2-án délelőtt lehetőség nyílik sírkőszentelésre a budafoki temetőben. A sekrestyében lehet jelentkezni név és elérhetőség megadásával. Bár ez a nap elsőpéntek, reggel 8 órakor nem lesz szentmise az iskolai szünet miatt, hanem csak reggel 7 órakor. Előtte gyóntatás, utána pedig meglátogatom plébániánk időseit, betegeit.

A rózsafüzér társulat imádsággal egybekötött titokcseréje november 3-án szombaton este fél 6-kor lesz.

Templomunk búcsúi nagytakarítása november 17-én szombaton reggel fél 9 órától lesz. Bízom benne, hogy minél többen tudunk segítséget nyújtani.

Éves szentségimádási napunk november 15-én, csütörtökön lesz. Szentségkitétel reggel fél 8-kor. Bíztatunk mindenkit a szentségimádáson való részvételre! Szentségőrzésre lehet jelentkezni a sekrestyében.

Az üzletekben már készen van a karácsonyi dekoráció. Ez arra figyelmeztet minket, hogy nekünk sem elég csak a búcsúra készülni, hanem már figyeljünk Karácsonyra is. Hívom azokat a gyerekeket, akik szívesen részt vennének az idei pásztorjátékban. Kérem, jelentkezzenek a sekrestyében név, kor és elérhetőség megadásával. Az első próba idejéért figyeljék honlapunkat és a hirdetéseket!

Megjelent a Lipót lapok, elvihető a hátsó térdeplőről.