22 okt
2018

Hirdetések 2018. október 21. Évközi 29. vasárnap. A missziók vasárnapja

Ma van a missziók vasárnapja. Köszönjük a szentmisében a missziók javára felajánlott adományaikat!

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia gyűjtést hirdetett az üldözött keresztények megsegítésére. Ez nem templomi gyűjtés. Az adományokat a katolikus.hu honlapon található számlaszámra várják.

Október 23-án reggel 7 órakor lesz szentmise templomunkban.

Hétfőn elkezdődött a toronyfelújítás. Hétköznapokon a templom környékén óvatosan közlekedjünk.

Mindenszentek ünnepe parancsolt ünnep. Templomunkban miselátogatási kötelezettségünknek eleget tehetünk október 31-én, szerda este az előesti 6 órai szentmise, valamint november 1-én csütörtökön a reggel 8, fél 10 é este 7 órai szentmisék látogatásával.

Mindenszentek napján déltől kezdve halottak napja éjfélig teljes búcsút nyerhetnek mindazok, akik templomot vagy kápolnát látogatnak meg és ott Hiszekegyet, Miatyánkot imádkoznak a halottakért és imádkoznak a Szentatya szándékára. A búcsúnyerés feltétele, hogy a hívő előtte gyónjon és áldozzon. A búcsú elnyerhető a következő vasárnap is. Ugyancsak elnyerhető a teljes búcsú temető vagy kripta látogatásakor november 1-től november 8-ig, a fenti feltételek mellett.

Halottak napján, november 2-án délelőtt lehetőség nyílik sírkőszentelésre a budafoki temetőben. A sekrestyében lehet jelentkezni név és elérhetőség megadásával.

Templomunk búcsúi nagytakarítása november 17-én szombaton reggel fél 9 órától lesz. Bízom benne, hogy minél többen tudunk segítséget nyújtani.

Éves szentségimádási napunk november 15-én, csütörtökön lesz. Szentségkitétel reggel fél 8-kor. Bíztatunk mindenkit a szentségimádáson való részvételre! Szentségőrzésre lehet jelentkezni a sekrestyében.