7 máj
2018

Hirdetések 2018. május 6.

Ma van anyák napja. Köszöntjük az édesanyákat!

Plébániánk családi napja május 12-én, jövő szombaton lesz. Színes programokkal várjuk a Kedves Testvéreket! Fél 10-kor reggeli, majd megnyitó. Fél 11-től Eperjes Károly tart előadást a pincében 20. századi istenkereső magyar költők verseiből. Az egy órás rendhagyó irodalmi találkozó után átvonulunk a Nepomuki Szent János Szoborhoz, ahol elmondjuk az Úrangyalát, és ismertetjük a szobor történetét. Utána közös ebéd a plébániakertben. Fél 3-tól Lala bohóc tart előadást, majd közös fagyizás és eredményhirdetés lesz. A program 5 órakor szentmisével zárul a Törley mauzóleumnál. Szentségimádás lesz a Péter Pál kápolnában. Napközben rengeteg gyermek és családos programmal a plébániakertben: trambulin, ugrálóvár, íjászat, lasertag, kézműves foglalkozások, gyertyaöntés, bőrözés, helyismereti kvíz. Itt lehet jelentkezni a templomtorony megtekintésére is, ahová kis csoportokban lehet felmenni. Az idősebbek részére sütisütő-versenyt szervezünk. Nevezni egy tálca süteménnyel lehet a helyszínen. Bízom benne, hogy minél többen részt veszünk a programokon.

A májusi litániát a szokott időpontokban imádkozzuk: szerdán és szombaton 17.40-kor, vasárnap 18.40-kor, a többi napon pedig a reggeli szentmise után.

Az eukarisztikus kongresszusra való készületünk fontos része a pünkösdhétfői Karizmák ünnepe a Máriaremetei Bazilika kertjében. Pünkösdhétfőn délelőtt 10 órától várják az érdeklődőket. Nagyon sok gyerek és családos program lesz. Bíztatunk mindenkit a reészvételre.

A következő tanévben bérmálás lesz templomunkban. Már most lehet jelentkezni az irodában, hogy a felkészítő csoportok beosztását mihamarabb ki tudjuk alakítani. Terveink szerint a következő szentségi felkészítő csoportok indulnak a következő tanévben: bérmálásra külön középiskolásoknak és felnőtteknek, felnőtteknek keresztelésre és elsőáldozásra, elsőáldozási készület külön alsó tagozatosoknak, valamint felsősöknek és középiskolásoknak.

Itt az adóbevallások határideje. Ne feledkezzünk el nyilatkozni az adó egy százalékokról akkor sem, ha bevallásunkat az adóhivatal készíti el, vagy a családi adókedvezmény miatt 0 forintra jön ki a fizetendő adó. Ajánljuk az első egy százalékot a Katolikus Egyház javára (technikai száma 0011). Ebből tartjuk fenn az egyházmegyei központokat, és ebből zajlanak egyházunk legfontosabb beruházásai. Ha tehetjük, a második egy százalékot ajánljuk plébániánk alapítványának (adószáma megtalálható a Lipót lapokban és honlapunkon). A felajánlott összeggel műemlék épületeink karbantartásához járulunk hozzá, így a plébániai költségvetésben több jut a közösségépítésre.