13 máj
2018

Hirdetések 2018. május 13. Urunk mennybemenetele

Köszönjük mindenkinek, aki a családi nap előkészítésében és lebonyolításában részt vett.

A májusi litániát a szokott időpontokban imádkozzuk: szerdán és szombaton 17.40-kor, vasárnap 18.40-kor, a többi napon pedig a reggeli szentmise után.

A Képviselőtestület következő ülése május 14-én, holnap este fél 8-kor lesz.

Az Eukarisztikus Világkongresszusra való készületünk fontos része a pünkösdhétfői Karizmák ünnepe a Máriaremetei Bazilika kertjében. Pünkösdhétfőn, május 21-én délelőtt 10 órától várják az érdeklődőket. Nagyon sok gyerek és családos program lesz. Bíztatunk mindenkit a részvételre.

Ma délután 3 órakor lesz templomunkban a II. János Pál Iskolaközpont elsőáldozása. Ötvenen veszik magukhoz először az Úr Jézust az Oltáriszentségben. Plébániánk elsőáldozása május 27-én a délelőtt fél 10-es szentmisében lesz, 32-en részesülnek az Eukarisztia szentségében, majd aznap 11 órakor lesz még egy közösség elsőáldozása templomunkban – erre 22-en készülnek. Templomunkban idén eddig már 5 felnőtt volt elsőáldozó. Imádkozzunk mindegyikükért, hogy megerősödjenek hitükben és az Oltáriszentség tiszteletében!

A következő tanévben bérmálás lesz templomunkban. Már most lehet jelentkezni az irodában, hogy a felkészítő csoportok beosztását mihamarabb ki tudjuk alakítani. Terveink szerint a következő szentségi felkészítő csoportok indulnak a következő tanévben: bérmálásra külön középiskolásoknak és felnőtteknek, felnőtteknek keresztelésre és elsőáldozásra, elsőáldozási készület külön alsó tagozatosoknak, valamint felsősöknek és középiskolásoknak.

Itt az adóbevallások határideje. Ne feledkezzünk el nyilatkozni az adó egy százalékokról akkor sem, ha bevallásunkat az adóhivatal készíti el, vagy a családi adókedvezmény miatt 0 forintra jön ki a fizetendő adó. Ajánljuk az első egy százalékot a Katolikus Egyház javára (technikai száma 0011). Ebből tartjuk fenn az egyházmegyei központokat, és ebből zajlanak egyházunk legfontosabb beruházásai. Ha tehetjük, a második egy százalékot ajánljuk plébániánk alapítványának (adószáma megtalálható a Lipót lapokban és honlapunkon). A felajánlott összeggel műemlék épületeink karbantartásához járulunk hozzá, így a plébániai költségvetésben több jut a közösségépítésre.