3 dec
2018

Hirdetések 2018. december 2. Advent 1. vasárnapja

Az adventi gyertyagyújtás templomunkban a szombat esti 6 órai szentmise keretében van. A jövő héten, december 8-án Dr. Pákozdi István egyetemi lelkész segít bennünket adventi készületünkben.

A héten elsőpéntek lesz. A gyóntatás a roráté szentmise után lesz. A délelőtt folyamán meglátogatom plébániánk időseit, betegeit.

Plébániánkra a Mikulás jövő szombaton, december 8-án érkezik a cserkészotthonba. A részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztráció szükséges a 903.cserkesz.hu honlapon.

A Nyugdíjasklub következő találkozása december 13-án, csütörtökön délután 2 órakor lesz a plébánia hittantermében. Az Önkormányzat ajándékkal kedveskedik a résztvevőknek.

A roráték decemberben hétfőtől péntekig reggel 6 órakor kezdődnek. Más szentmise nem lesz hétköznapokon templomunkban. A roráték után agapé lesz a cserkészotthonban. Kérjük, hogy a sekrestyében iratkozzanak fel, akik elvállalnak egy-egy agapé szervezését. Kérjük továbbá, hogy egyszerű agapék legyenek, nem kell egymást túllicitálva egyre bőségesebb választékot biztosítani!

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia gyűjtést hirdetett az üldözött keresztények megsegítésére. Ez nem templomi gyűjtés. Az adományokat a katolikus.hu honlapon található számlaszámra várják.

A karitász támogatására a két padtömb között naptár és gyertya vásárolható.

Újra meghirdetjük adventi tartósélelmiszergyűjtésünket. Az adományokat a Mária oltár előtti dobogón lehet elhelyezni jövő vasárnaptól kezdve egy héten át. Kérjük, hogy ha ismernek a környéken lakó, rászoruló családot, idős embert, jelezzék ezt a sekrestyében!

Adventi naptár elvihető a hátsó térdeplőről.

Idén is lesz gyerekek karácsonyfája templomunkban. Ezt a fenyőfát jóságdíszekkel akarjuk majd feldíszíteni. Ezért kérjük a családokat, hogy segítsék a gyerekeket adventben abban, hogy olyan díszeket készíthessenek, amelyekre jelölik vagy ráírják jócselekedeteiket.

A szentmise után adventi koszorút lehet vásárolni a Fájdalmas oltárnál 2000 Ft-ért.