7 márc
2021

Heti templomi hirdetés

1.  A nyilvános istentiszteletek 2021. március 8-tól, hétfőtől az egyházmegye egész területén szünetelnek. Ezért további rendelkezésig nem lesznek nyilvános szentmisék itt a templomban.

A temetéseket egyszerű formában, röviden, maximum 50 fő részvételével meg lehet tartani, hacsak a hatóságok ennél kisebb létszámot nem írnak elő.

2.  A már felvett miseszándékok  sine populo ,vagyis „a nép részvétele nélkül” bemutatott módon engedélyezetten elvégezhetők. Tehát szentmiséket továbbra is mondunk itt a templomban, de arra a hívek nem jöhetnek be.

A híveket pedig arra bátorítjuk, hogy otthonról az interneten vagy a tömegtájékoztatás eszközein keresztül kapcsolódjanak be a szent cselekményekbe.

3.  A vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alóli felmentést jelen rendelkezéssel a megyés főpásztor minden hívőnek visszavonásig megadja.

4. A nagyheti szertartásokról később történik intézkedés.

5.  A nagyböjti tartós élelmiszer gyűjtést  a rászorulók javára továbbra is folytatjuk.  Március 7-től március 21-ig lehet majd leadni az adományokat a plébánián irodai időben.

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra és figyeljük az intézkedések enyhítésekor beálló változásokat.