21 febr
2021

Heti templomi hirdetés

1. Nagyböjtben péntekenként keresztutat járunk fél 6 órától az esti szentmise előtt.

2. Ne felejtkezzünk el a böjti fegyelemről! Kötelező a hústól való megtartóztatás a nagyböjt péntekjein a betöltött 14. évtől. Az év többi péntekje egyszerű bűnbánati nap, amikor vagy hústól való tartózkodással, vagy egyéb jócselekedettel tehetünk eleget a bűnbánati fegyelem előírásának.

3. Nagyböjt idejében a szentmisék előtt negyed órával, tehát 3/4 6-kor gyónási lehetőség lesz

4. A héten szerdán meghalt a Covid-19 járványban  Sabjanics Miklós atya, badacsonytomaji plébános, akit a prédikációimban többször említettem. Kedden töltötte be 52. életévét, másnap meghalt. Imádkozzunk érte, hogy megkaphassa az Úrtól szolgálata jutalmául az örök életet. Testvérei, családtagjai és rokonai pedig a  hit ajándékát, hogy az események mögött lássák Isten gondoskodó jelenlétét.

5. Most csütörtökön új püspököt nevezett ki Ferenc pápa Magyarországra a katonaságot ellátó Tábori Püspökség vezetésére, Berta Tibor ezredes személyében. Az új püspök atya éveken át volt szobatársam, osztálytársam a szemináriumi évek alatt és együtt szenteltek bennünket. Nagy öröm és remény az ő kinevezése ! Isten éltesse és vezesse szolgálatában mindannyiunk javára!

6. Jövő vasárnap a katolikus iskolák javára lesz majd gyűjtés a szentmiséken.